onsdag 11 maj 2011

Musikprojekt andra föreställningsdagen

Idag var det 4 och 5-åringar som såg föreställningen. De levde sig in i handlingen och sa bland annat "Godnatt" till Drako när han skulle gå och lägga sig. När Drako vaknade var det några barn som sa "Godmorgon". Barnen sa också att prinsessan lurade Drako.

Efter föreställningen fick vi höra av pedagoger att det verkligen var ett passande budskap deras barn fick höra. I läroplanen Lpfö98 (2010, s. 5) står att lärandet ska vara lustfyllt. Varför då inte gå på en musikföreställning som både är lustfylld och lärorik? En annan pedagog sa att vi har fått med stora delar av läroplanen. Matematik då barnen får hjälpa till att räkna både Drakos taggar och antalet dagar Stina har varit på semester. Det största budskapet i föreställningen handlar om det sociala, att vara en vän. Barnen fick också inflytande i föreställningen då Drako vid ett flertal tillfällen ställde frågor till barnen.

Varje förskola fick med en cd-skiva var med alla sånger från föreställningen. Det var med stor glädje de tog emot skivan.

Det vi själva kunde konstatera efter dagens föreställning var att det saknades energi från oss själva. Så till imorgon laddar vi alla batterier för en sista föreställning. Go Drako, Go Drako!

Scenen när prinsessans slott brinner




Sista sången med Stina, Drako och prinsessan närmast kameran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar