torsdag 5 maj 2011

Planering musikprojekt dag 8

Vi började förmiddagen med att musiker + kör övade låtarna tillsammans.

När vi tyckte det var lite jobbigt att öva såg vi ut så här

Nästa stund hade vi betydligt roligare
Efter lunch hämtade jag och Karin en stor och tung butelj med helium som vi bland annat ska ha till drakens röda ballong.

Under eftermiddagen tränade vi alla ihop och genomförde föreställningen ett antal gånger. Marie kom även idag för att ge oss feedback. Det är så bra när någon annan ser med nya ögon hur vi kan förtydliga handling och uttryck. Marie frågade oss bland annat vad varje roll har för karaktär och hur vi kan visa det tydligt i rollen. På förskolan är det viktigt när vi pratar om olika känslor och beteenden hur vi också kan visa det med kroppen och med olika ansiktsuttryck.

När man tränat och tränat och tränat så kan man bli lite trött och behöver piggas upp. Då kom en i gruppen på att man kunde göra om en sång. Istället för att sjunga "Jag vill ha en vän" sjöng vi "Jag vill ha en man". Så här lät det:


Med barn på en förskola kan man inte göra ett musikprojekt på två veckor där man håller på och tränar och tränar och tränar, det måste vara kul hela tiden annars blir det inget lustfyllt lärande. På en förskola kan ett musikprojekt hålla på i ett tema under ett helt år. I Lpfö98 (2010, s. 7) står att "Med ett temainriktat arbetssätt kan barnens lärande bli mångsidigt och sammanhängande".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar